Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek veriyor.

Bu kapsamda İstanbul İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ve Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, konuşmacı olarak katıldı.

Büyük Çamlıca Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Üsküdar İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Ümraniye İlçe Müftüsü Muharrem Gül, müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Ardından kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, "Dünyanın birçok bölgesinde bizi bekleyen ihtiyaç sahibi insanlar var. Dünya Müslümanları bizi bekliyor. İki tane kurban keseceksek mutlaka birini Türkiye Diyanet Vakfına vekalet verelim. Bu vekalet hizmetini her yerde anlatalım. Yurt içi ve yurt dışında, Balkanlarda, Sri Lanka’da ve dünyanın 149 ülkesinde 589 bin kurban, 2021 yılında sahiplerine ulaştırıldı.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı vesilesiyle dünyanın birçok yerinde okuyan gençler bulunduğunun altını çizen İşliyen, "Bu gençlere, zekat ve kurban gibi hizmetler aracılığıyla sahip çıkılmaktadır. Bu vesileyle vekaletle kurban sayılarını daha çok artıralım ve gayret edelim." diye konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan