Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin 2018-2019 eğitim yılı bugün gerçekleştirilen programla başladı. Programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Adil Bor, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. 

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, dinin ve dini hayatın tartışmaya açıldığı televizyon programlarını eleştirdi. Yılmaz, “Dinin ve dini hayatın basın ve televizyon vasıtasıyla toplum önünde tartışılması Türkiye’nin kangren olmuş bir hastalığıdır. Türkiye bundan çok çekmektedir. Çünkü din dediğimiz şey, inançla ilgilidir ve tartışılması gereken bir şey değildir. Bu durumu en kötü inancın bile tartışılmasının abes sayıldığı bir dünyada ve anlayışta yaşıyoruz. Ama söz konusu İslam ve Müslümanlık olunca; dinin kaynakları ve farklı alanlardaki görüşleri olunca tartışmak adeta meziyetmişçesine televizyonlar buna prim veriyor, bunun için programlar yapılıyor ve maalesef Türkiye’de dini hayat hiç de hoş olmayan bir noktaya doğru taşınıyor.” dedi. 

“Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin ulum-i İslamiyye konusunda yaptığı hizmet her türlü takdirin fevkindedir” sözleriyle bu kurumun önemine dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi: 

“Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinin geleneksel manada İslami eğitim veriyor olmasını, dinin özel konularının tartışmaya açılmadan insanlara ana kaynaklardan bilgi verilmesini doğrusu çok önemsiyorum. Ecdad bunu toplumda dini hayatı yönetmek adına önemli bir çözüm olarak asırlar boyu uygulamıştır. Bugün dini nasları, dini konuları ve pek çok meseleyi tartışmaya açarak geldiğimiz noktayı hepimiz görüyoruz. Bu bakımdan Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi mensupları ve hocalarına çok önemli bir görev düştüğünü ifade etmek istiyorum. Haseki Eğitim Merkezi cami ile camiayı birleştiren, bu ikisinin izdivacını gerçekleştiren ve bu izdivaçtan hikmet ve irfanın doğduğu bir ortamdır. Camiden kopmuş bir ilahiyat fakültesi, camiden kopmuş imam hatip mektepleri maalesef bizim dini hayatımıza gerekli çözümü sunamamıştır. Dolayısıyla dinin ve dini hayatın cami merkezli olması, cami ile camianın beraber yol alması gerekmektedir. Haseki Eğitim Merkezi’nin bu durumda olduğunu düşünüyor ve böyle olması gerektiğini ifade etmek istiyorum.”  

Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde 40 yıldır kesintisiz bir şekilde İslami ilimler eğitimi verildiğini belirten Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Adil Bor ise “Şimdiye kadar Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden 1000, Aşere-i Takrib bölümünden 229 kardeşimiz mezun olmuştur. Mezun olan bu kardeşlerimiz Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde ve ilgili kurumlarda çok önemli görevler üstlenmektedir. Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin ilmi anlayışı İslam ümmetinin çoğunluğunu temsil eden ‘Ehli Sünnet Vel Cemaat’ anlayışıdır. Buna göre ilmi anlayışımız mezhebine, meşrebine, mensubiyetine, ırkına ve rengine bakılmaksızın herkesi kucaklayan, herkese güven veren ve sürekli kendini güncellemeye çalışan bir anlayıştır. İhtisas Merkezimizin amacı tarihsel süreçte Kur’an ve sünnet etrafında oluşan ilmi birikim ile doğru ve nitelikli iletişim kurmak ve böylelikle sahih bilgiye ulaşmaktır. İhtisas Merkezimizdeki eğitim sürekli okumalar yapan, araştıran, kendini geliştiren, bilgilerini güncelleyen, şahsiyetli, erdemli ve diğergam bireylerin yetişmesini hedeflemektedir.” diye konuştu.   

Konuşmaların ardından Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi eğitimcilerinden Ali Rıza Temel tarafından, eğitim yılının ilk dersi gerçekleştirildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan