Küçükçekmece Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklar için Müftülük avlusunda "Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Programda, geleneksel Türk tiyatrosunun bir türü olan Karagöz-Hacivat'ın yanı sıra Keloğlan gibi çocuklara yönelik gösteriler sahnelenerek çok sayıda etkinlik yapıldı.

Programda çocuklara hitap eden İlçe Müftüsü Mustafa Temel, “Çocukların bu coşkusunu görmek bizleri çok mutlu etti. Onlara her türlü desteği veriyoruz. Bu sene ilçemizde 4-6 yaş kurslarını yaygınlaştırdık. Önümüzdeki yıl sayılarını arttırmayı ve birçok çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Hocalarımız onların millî ve manevi duygularını arttırmayı hedefleyerek eğitimlerine devam ediyor.” dedi.

Şenlikte çocuklar için oyun parkurları ve boyama alanlarının yanı sıra ebru sanatı gibi çeşitli atölye çalışmalarını yapılabilecekleri stantlar kuruldu. 

Çocuklar ayrıca Müftülük avlusuna kurulan devasa balon parklarında doyasıya eğlendi.

Çocukların aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirdiği şenlik sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Küçükçekmece İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler için düzenlenen "Çocuk Şenliği" programına Kur’an kursu öğreticileri, 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri ile aileleri ve davetliler katıldı.


Editör: Mehmet Çalışkan