İstanbul Müftülüğü tarafından düzenlenen “Aşere Takrib Kursu”nun “Aşere” bölümüne katılarak başarılı olan personele yönelik Takrib Kursu açıldı.

Beyazıt Camii müştemilatında 10 din görevlisinin katılımıyla başlayan Takrib Kursunda kursiyerlerle bir araya gelen İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, ilme aşık olanların vesilesiyle kursun açıldığını kaydetti.

Mekanın manevi önemine vurgu yapan Müftü Maşalı, “Merhum Abdurrahman Gürses ve seçkin talebesi Merhum İsmail Biçer’in imamet yaptıkları bu mekan, kıraat ilmi denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden birisidir.” dedi.

Takrib kursunun İstanbul Müftülüğü için bir iftihar vesilesi olacağını ifade eden Müftü Maşalı, “Allah, bu kursun hitama erdiği günleri görebilmeyi de bizlere nasip etsin. Öyle zannediyorum ki, bu kurs tamamlandığı zaman yapılacak icazet merasimi yetkinlik ve hüsn-i tilavet noktasında tarihe damga vuracak bir cemiyet olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs tedbirlerine azami hassasiyet gösterilen kursta eğitim, Emekli Eğitim Görevlisi Ramazan Pakdil ve Talip Akbal tarafından veriliyor.

Editör: Mehmet Çalışkan