İstanbul Müftülüğü, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde işitme engelli vatandaşların cuma hutbelerini anlayabilmesi için "İşaret Diliyle Cuma Hutbesi" uygulaması başlattı.

İstanbul Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünün rehberliğinde ilk engelsiz cuma uygulaması "10-16 Mayıs Engelliler Haftası"nda gerçekleştirildi.

Hafta kapsamında Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde buluşan engelli bireyler, uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade etti.

İstanbul Müftülüğü Engelli Koordinatörü Sema Çakır, "Biz İstanbul Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü olarak engelli vatandaşlarımızın camilerimize özellikle de selatin camilerimize rahat bir şekilde gelerek ibadetlerini yapmaları için üstümüze düşen vazifeleri elimizden geldiğince yapmaya gayret ediyoruz. Bu minvalde bugün burada bir ilki yaşadık. İlk defa tüm vatandaşlarımız ile birlikte İstanbul’un tüm ilçelerinden gelen görme/işitme/ortopedik engelli vatandaşlarımız büyük bir feyzle birlikte cuma namazlarımızı kıldık. İnşaallah Ayasofya'da bundan böyle her cuma hutbesi, işitme engelli vatandaşlarımız için işaret diline çevrilecek." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan