Küçükçekmece İlçe Müftülüğüne bağlı Söğütlüçeşme Fatih Camii müştemilatında yapımı tamamlanan Amine Hatun Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Küçekçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık, din görevlileri, hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.

Söğütlüçeşme Fatih Camii din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Kaymakam Bedirhanoğlu, eserin kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek din görevlileri ve hayır sahipleri başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Müftüsü Palabıyık ise "Bu gönül işi eseri Allah’ın yardımı ve sizlerin destekleri ile tamamladık. Tüm dünyada kutlanan ve bu yılki teması ‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’ olan Mevlid-i Nebi Haftası'nın ardından böyle bir eser açıyorken bu esere Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) annesinin adını vermenin uygun olacağını düşündük. Halkımızın, yavrularımızın hizmetine sunduğumuz bu kursumuz, bizim toplumumuza ve Peygamberimize olan vefamızın bir nişanesi olsun istedik." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Amine Hatun Kur’an Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan