Adalar Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce Büyükada'da Yaz Kur'an Kursları öğrencilerine yönelik bisiklet turu düzenlendi.

Etkinlik öncesi konuşan Adalar İlçe Müftüsü Adem Özdemir, "Yaz Kur’an Kurslarında; yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuma, dualar ve sûreler ezberlemenin yanı sıra temel dini bilgiler, İslam’ın inanç esasları, ibadetler, ahlaki değerler ve Hz. Peygamber`in (sav) örnek hayatından davranışlar öğretilerek muhataplara manevi hayatlarını şekillendirme noktasında önemli fırsatlar sunulmaktadır. Yaz Kur’an Kursları süresince gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri ile öğrencilerin öğrenme düzeylerine ve gelişim evrelerine uygun olarak temel düzeyde bilgi, bilinç ve beceri kazanmaları hedeflenmektedir. Aynı şekilde gerçekleştirilecek sosyal, kültürel, sportif etkinlikler ve ortak kullanım alanlarının sağlayacağı ortam öğrenmesiyle de öğrencilerde sevgi, saygı, sorumluluk, yardımseverlik, empati gibi değerlerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır." dedi.

Müftü Özdemir, etkinliğe katılan Yaz Kur'an Kursu öğreticilerine, öğrenci velilerine ve İlçe Gençlik Koordinatörleri Vaiz Ahmet Alçi ile Emine Hacıhasanoğlu'na da teşekkür ederek bisiklet turu boyunca dikkatli olunması, çevreye ve hiç bir canlıya zarar verilmemesi ve trafik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Bisiklet turu sonrası Hamidiye Camii bahçesinde katılımcılara ikram yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan