Üsküdar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Üsküdar Şubesi, 33 mahallede ihtiyaç sahibi ailelere üç ton et dağıttı.

TDV Üsküdar Şubesi Başkanı ve İlçe Müftüsü Ali Çakmak, pandemi döneminde yaşanan ekonomik şartları hatırlatarak şöyle konuştu:

"Türkiye Diyanet Vakfı Üsküdar Şubesi çatısı altında ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak zor yaşam şartlarında her daim yanlarında olduğumuzu hissettirmek adına bu projeyi başlattık. Devletimizin de tüm kurumları ile ihtiyaç sahibi ailelere bu yardımları her daim götürmektedir. El uzatmaktadır. Bizlerde bu sorumluluk bilincinde İlçemizde yardıma muhtaç ailelerimize yönelik yardım kampanyalarını sürdürüyoruz. İlçemizde evine ekmek dahi götüremeyecek durumda olan aileler var. Tenceresinde veya ocağında bir parça et pişirmesini istedik. Çünkü Hz. Peygamber (s.a.s.) bu konuda bizler için şöyle bir hayat kılavuzu ortaya koyarak, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ buyurmuştur. Bu nedenle Müslümanın ahlakında etrafında veya mahallesinde ki komşuların ve ihtiyaç sahiplerinin farkında olması şarttır. Bu şuurla Din görevlilerimizle birlikte önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerin yaşadıkları evlerinde giderek veya mahallenin ortak bir noktasında bulunan camilerimizden bu yardımları çok şükür dağıtıyoruz."

Yardım faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Müftü Çakmak, yardım kampanyasına destek veren ve dağıtılmasında emeği geçen din görevlilerine teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan