Kahramanmaraş İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kahramanmaraş Şubesi, "Haydi Kahramanlar Diyarı Kahramanmaraş; Hep Birlikte İdlib’e 46 Sıcak Yuva Kurmaya" sloganı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na destek kampanyası başlattı.

Kahramanmaraşlı hayırseverlerin büyük ilgi gösterdiği kampanya kapsamında İdlib’de inşa edilen İyilik Konutları, düzenlenen törenle savaş mağduru ailelere teslim edildi.

“Kahramanmaraş Mahallesi” adı verilen İyilik Konutları’nın açılışı için İdlib’e giden Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, “İdlib’de oldukça zor şartlar altında yaşayan Müslümanlar için başlattığımız kampanyaya Kahramanmaraşlılar büyük teveccüh gösterdiler. Tanesi 6 bin TL’ye mal olan evlerden 46 tanesini bir iş insanımız tek başına üstlendi. 46 ev hedefiyle çıktığımız bu yolda 146 eve ulaştık. Kahramanmaraş İdlib’deki kardeşlerimizin bu durumlarına kayıtsız kalamadı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Sürgeç, kampanyaya 46 konut bağışında bulunan hayırsever iş insanı Ahmet Kamil Şirikçi ve eşi ile TDV gönüllülerinin de bulunduğu heyetle birlikte yetimhaneleri ziyaret ederek kamplardaki çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Savaş mağduru ailelerle buluşan heyet, ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi dağıttı.

Editör: Mehmet Çalışkan