Hayırsever Orak ailesinin katkılarıyla Ahmet Bozdağ Mahallesi'nde yer alan 1969 metrekare arsa üzerine bina oturum alanı 650 metrekare 4 katlı toplam inşaat alanı 2215 metrekare 67 yatak kapasiteli içerisinde derslikler, bilgisayar odası, kütüphane, mescit, spor odası ve sosyal alanların bulunduğu Kız Kur'an Kursu için "Temel Atma Töreni" düzenlendi.

Törene Kaymakam Muhammed Kaya, Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, kurum amirleri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Rıdvan Yıldız, "Hafızlık herkes için ayrı bir şeref ancak kızlarımızda, hanım kardeşlerimizde daha da ulvi bir konumda, çünkü onlar Hasan El- Benna'nında ifade ettiği gibi ümmetin yarısı kadınlar oluşturur kalan yarısını da kadınlar yetiştirir ifadesinden hareketle ümmetin Haticeleri, Zeynepleri olacak, ümmetin yiğitlerinin yetişmesine Ebu Hanifelerin, İmam Şafilerin, Selahaddin Eyyubilerin yetişmesine öncülük edecekler." dedi.

Kaymakam Kaya ise yapılacak Kur’an Kursu'nun hayırlı olmasını dileyerek bu hayırlı hizmet için emeği geçen ve desteği olan herkese teşekkürlerini iletti. 

Program yapılan dua, kesilen kurban ve dökülen beton ile son buldu.

Editör: Mehmet Öztürk