Çorum’un en eski Kur’an Kursu olarak sayısız hafız yetiştiren Çorum İl Müftülüğüne bağlı Hıdırlık Yatılı Erkek Kur’an Kursunun yeni ve modern binasının inşaası hızla yükseliyor.

İnşaattaki gelişmeleri yakından takip eden Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, kurs inşaatını ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu.

çorum-22-3

İncelemeler sonucunda bir değerlendirme yapan Müftü Biçer, "Tamamlandığında modern haliyle çevrede büyük bir eksikliği giderecek olan Hıdırlık Yatılı Erkek Kur’an Kursumuzun yeni binası büyük bir hızla yükseliyor. Şuan son tabliye aşamasına gelindi. Kısa zaman içinde önemli mesafeler katedilerek kaba inşaatte sona yaklaşıldı. Gelecek nesillere kalacak önemli bir miras bırakacak Çorum halkının yardımları ve hayırseverlerin destekleriyle çok yakında kursumuz modern haline kavuşacaktır. Yardımlarınızı esirgememenizi istirham ediyorum. Katkıda bulunan herkesten Rabbim razı olsun. Cenabıhak hayırlarını en güzel şekilde kabul etsin." dedi.

çorum-yardım-11-1

- Hayırseverlerden büyük destek

Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer'in destek çağrısına kayıtsız kalmayan Çorum’da Hacı Çevşenli olarak bilinen hayırsever vatandaş Ali Turhan Güleç, Hıdırlık Kur’an Kursu inşaatı için geçtiğimiz günlerde 3.500.000 TL bağışta bulundu.

Hayırsever Hacı Çevşenli’ye yaptığı bu anlamlı bağış dolayısıyla TDV Genel Müdürü İzani Turan tarafından "Teşekkür Belgesi" gönderildi.

TDV Çorum Şubesine davet edilerek "Teşekkür Belgesi" ve "Kur’an-ı Kerim" hediyesini hayırsever vatandaşa takdim eden İl Müftüsü Biçer, "Kur’an kursumuz için vakfımıza yapmış olduğu maddi katkılar ve gösterdiği teveccüh dolayısıyla hayırsever Hacı Çevşenli amcamıza teşekkür eder, yardımlarının Cenabıhak katında makbul olmasını niyaz ederim." dedi.

Müftü Biçer, ayrıca "60 milyona malolacak Kur’an kursumuza şu ana kadar nakdi ve ayni olmak üzere 35 milyonluk bağış yapılmış olup inşaatımızın tamamlanabilmesi için 25 milyon liraya daha ihtiyaç duyulmaktadır." diyerek hayırseverlere yardım çağrısını yineledi.

Takdimde, İl Müftü Yardımcısı Fazıl Saraç ve TDV Çorum Şube sorumlusu Ramazan Tarık Gökçe de hazır bulundu.

Editör: Ömer Ceylan