Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması Pojesi” kapsamında Espiye İlçe Müftülüğü din görevlilerine yönelik seminer düzenledi.

Bu kapsamda Espiye, Güce, Keşap ve Çamoluk ilçelerinde görev yapan personele eğitimler verildi.

Seminerlerin açış programında konuşan Espiye Müftüsü Yavuz Koçak, Diyanet İşleri Başkanlığının kadın ve aileye yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.

“Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması Pojesi” kapsamında düzenlenen seminerlerde, "Ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde Diyanet İşleri Başkanlığının duruşu" ve "kadına yönelik şiddetin önlenmesinde din görevlilerine düşen görevin önemi" üzerinde duruldu.

Din görevlilerinin sosyal hayatın her alanında aktif rol alması gerektiği vurgulanan eğitimlerde, kadına yönelik şiddetin genellikle aynı haneyi paylaşan keşişiler tarafından yapıldığı, kamusal ve özel alanda ise fiziki, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalan kadınlar olduğuna dikkat çekildi, aileye ve kadına yapılan her türlü kötü muamelenin, cinayet ve boşanmaların sadece şiddetin muhatabı kadınları değil bütün toplumu etkilediği dile getirildi. 

Sabah namazı buluşmaları

Öte yandan Espiye İlçe Müftülüğünce düzenlenen sabah namazı buluşmaları da devam ediyor.

Sabah namazında düzenli olarak vatandaşlarla ve gençlerle bir araya geldiklerini ifade eden Espiye Müftüsü Yavuz Koçak, sabah namazı buluşmalarına vatandaşların yoğun katılım sağladığını belirtti.

Koçak, sabah namazı buluşmalarının mahalle ve köy camilerinde devam edeceğini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan