Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından işgalci İsrail’in zulmü altında zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak amacıyla başlatılan "Özgür Filistin’in Yanındayız" yardım kampanyasına destek veren minik öğrenciler kumbaralarını Giresun İl Müftüsü ve TDV Giresun Şubesi Başkanı Selçuk Kılıçbay’a teslim etti.

İl Müftüsü Kılıçbay, öğrencilere, ailelerine, İlim Yayma Cemiyeti 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Yöneticisi Güler Aydınoğlu’na ve Kur’an kursu öğreticilerine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

20240418 I S R A I L I N Z U L M U N E S E S S I Z K A L A M A Y I Z08- “Mazlumların feryadı arşa yükseldi”

Filistin’de yaşanan zulmün tüm insanlığa önemli sorumluluklar yüklediğini vurgulayan İl Müftüsü Kılıçbay, “Filistin topraklarında yaşanan insanlık dramı karşısında derin bir üzüntü içerisindeyiz. İsrail'in Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet tüm insanlık adına büyük bir utanç vesilesidir. Mazlumların feryadı arşa uzanırken, ümmet-i Muhammed olarak bir araya gelip zulme ve işgale karşı elimizden gelen tüm imkanları seferber etmeli, mazlum kardeşlerimize gücümüz nispetinde destek olmalıyız. Mümin, zalime hasım, mazluma umuttur. Yeryüzünün her neresinde olursa olsun kanayan bir yara gördü mü ciğeri yanar. Zira o, Hakka tabidir ve Hak yolunun yolcusudur. Mümin bilir ki hak ve adaletin hizmetinde olduğu sürece Allah’ın rahmeti ve yardımı kendisiyle birliktedir. Yüce Rabbimizin yardımı, müminlerin vahdeti, feraseti, cesareti ve onurlu duruşuyla zalimlerin sonu berbat olacak, huzura ve barışa kastedenler er ya da geç cezasını bulacaktır.” dedi.
20240418 I S R A I L I N Z U L M U N E S E S S I Z K A L A M A Y I Z05

 - “Tüm imkanlarımızı seferber edelim”

Minik öğrencilerin yaptığı bağışların çok büyük bir değere sahip olduğunu ifade eden Müftü Kılıçbay, “Canlarına ve mallarına kast edilen, insanlık dışı muamelelere maruz bırakılan Filistinli kardeşlerimizin zor günlerinde yanlarında olmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Filistin’e yapılan askeri ve psikolojik saldırılarda en fazla zararı şüphesiz bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar yani savunmasız siviller görüyor.  Minik yavrularımızın bu anlamlı bağışı, şehadete kavuşan Filistinli kardeşlerimizin yetimlerine uzanan bir iyilik elidir. Her mecrada İsrail’in bitmeyen zulmüne karşı dimdik ayakta durmaya çalışan Filistinli kardeşlerimizin yanındayız ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

20240418 I S R A I L I N Z U L M U N E S E S S I Z K A L A M A Y I Z04

20240418 I S R A I L I N Z U L M U N E S E S S I Z K A L A M A Y I Z06

20240418 I S R A I L I N Z U L M U N E S E S S I Z K A L A M A Y I Z07

20240418 I S R A I L I N Z U L M U N E S E S S I Z K A L A M A Y I Z02

Editör: Giresun Müftülüğü