Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen konuşmacı katıldı.

eskişehir-mevlidi-nebi-33

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Bekir Gerek, "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın önemine değinerek katılımcılara teşekkür etti.

eskişehir-mevlidi-nebi-55

Programda konuşan Vali Hüseyin Aksoy, "En mutlu günlerimiz düğünlerimizde, yeni doğan yavrularımıza isminin verilmesinde asker uğurlamasında, hastalık, ölüm ve cenaze işlemleri gibi üzüntülü günlerimizde yanımızda olan, gayretle çalışan din görevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

eskişehir-mevlidi-nebi-11

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen ise, "Hz. Peygamber İman ve İstikamet" konulu konferansında şunları kaydetti:

"Din istikamet bulmadıkça kalp istikamet bulmaz,  kalbi katılaşan insan istikamet bulamaz o sebeple vucüt kaslarımızı geliştirdiğimiz gibi kalbimizin gelişimine daha çok ihtiyacımız vardır. Peygamberimiz (sav) namaz kılmayı, oruç tutmayı, zekat verip hacca gitmeyi emrettiği gibi  bize adaletli olmayı, merhametli olmayı, doğru sözlü olmayı ve dürüst davranmayı da emretmiştir. Hasılı İman ettikten sonra ahlakımızda, aile hayatımızda günlük yaşantımızda, komşuluk ilişkilerimizde ve ibadetlerimizde istikamet üzere olmalıyız."

eskişehir-mevlidi-nebi-22

Programda Hayırsever vatandaşlarımıza protokol tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Konferansın sonunda Vali Hüseyin Aksoy, Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Burhan İşliyen’e teşekkür ederek Eskişehir’de Dursun Fakıh’ın irad ettiği ilk hutbeyi takdim etti.

Editör: Ömer Ceylan