Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen programa İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Engelli Derneklerinin Temsilcileri, çok sayıda engelli ve yakınları katıldı.

Anlatan eller korosunun İstiklal Marşı ve Görme Engelli Mehmet Nizamoğulları’nın Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Engelliler günü mesajı okundu.

Programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Allah’ın insanı en güzel şekilde yarattığını belirterek, “Önemli olan bedenlerimizin değil, ruhlarımızın ve gönüllerimizin engelli olmamasıdır.” dedi.

“Her kim de benim zikrimden (Kur’an’dan) yüz çevirirse, mutlaka ona dar bir geçim vardır. Bir de onu kıyamet gününde kör olarak haşrederiz.” Ayetine işaretle asıl engelliliğin manevi engellilik olduğunu vurgulayan Müftü Gerek, dünya hayatının geçici bir imtihan yurdu olduğunu ve herkesin bu dünyada bir engelli adayı olduğunu ifade etti.

Müftü Gerek, Peygamber Efendimizin, engellilerle özel olarak ilgilendiğini belirterek engelli olduğu için sabırla ve azimle hayata tutunmaya çalışanların Allah katında birçok mükâfatlarla ve cennetle müjdelediğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, İl ve İlçe Müftülükleri olarak her daim engellilerin yanında olduklarını belirten Müftü Gerek, engellilere yönelik Kur’an Kursları açtıklarını, işaret dili ile hutbe irad edildiğini, hiçbir engelin dini öğrenmeye ve yaşamaya engel olmadığını vurgulayarak tüm engellileri bu kurslara davet etti.

Duygu ve düşüncelerini ifade eden engelli ve yakınları, ilgi ve desteklerinden dolayı İl Müftüsü Bekir Gerek başta olmak üzere tüm Diyanet çalışanlara teşekkür etti.

Program Uluönder İşitme Engelliler Kur’an Kursu Anlatan Eller Korosunun ilahileri ile sona erdi.

Program sonunda İl Müftülüğü tarafından engellilere hediye takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan