Göle İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan “Bedenleri Üşüten Karelerden Gönülleri Isıtan Karelere” adlı proje kapsamında din görevlileri vatandaşlari düzenli olarak ziyaret ediyor, bir ihtiyaçları olup olmadığını soruyor.

Koronavirüsle mücadelede din görevlilerinin vatandaşları yalnız bırakmadığını belirten İlçe Müftüsü Sami Türkel; “Bu zor günlerde el birliği yaparak birbirimize yardımcı olmalıyız.  Dinimizin emrettiği gibi yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimizin yardımına gücümüzün yettiği ölçüde koşmalıyız. Sokağa çıkma yasağı döneminde köylerimizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız bu vesileyle hatırlanmış oluyor, gerektiğinde onlara hem sıcak bir nefes hem de imkanlar ölçüsünde yardım etmiş oluyoruz. Bu çalışmalarımızda görüyoruz ki din görevlisi olmak, cami içi ve dışı fark etmeden insana dokunan bir görev, mesai ve risk gözetmeksizin her an görev ve gönül adamı olmaktır.” dedi.

Din görevlilerinin en ücra köyde devletin temsilcisi olarak Vefa Sosyal Destek gruplarında yer aldığını belirten Müftü Türkel, “Bedenleri üşüten karelerden gönülleri ısıtan karelere' adıyla başlattığımız çalışmaları her ay hocalarımızın maddi-manevi katkılarıyla ve Türkiye Diyanet Vakfı Göle Şubesi aracılığıyla yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda din görevlilerimiz bulundukları mahallelerde 20 bin adet maskenin dağıtımını yaptılar. Öte yandan yaptıkları ziyaretlerde Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından çıkarılan süreli yayınları hediye ederek manevi destek hizmeti de sunuyorlar. Bu faaliyetlerimizi devam ettirerek vatandaşlarımızın bir nebze de olsa yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan