2024 yılı Ramazan ayında Hanak İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hanak Şubesi iş birliği ile Ramazan Gıda Kolileri oluşturuldu.

Oluşturulan Ramazan Gıda Kolileri Hanak İlçesi merkez, mahalleler ve köylerdeki ihtiyaç sahipleri ile İlçedeki depremzedelere dağıtıldı.

İlçe Müftüsü Eyüp Kalkan, "Hz. Peygamber (sas), Komşusu açken tok yatan bizden değildir' buyurmaktadır. 2024 yılı Ramazan ayından önce personelimizle yaptığımız istişareler neticesinde Hanak İlçemizde Ramazan Gıda Kolileri oluşturup İlçemizde ikamet eden fakir, ihtiyaç sahibi ve az da olsa depremzede olan kardeşlerimize dağıtalım diye karar aldık. Aldığımız bu kararı personelimizle, eşimizle, dostumuzla, akrabalarımızla, esnafımızla ve vatandaşlarımızla paylaştık.

Paylaştığımız bu kardeşlerimiz de zekatlarıyla, fitreleriyle, bağış ve sadakalarıyla 'Kardeşliğimiz Bereketlensin' temasıyla başlattığımız bu kampanyaya destek verdiler. Bizlere emanet edilen bu paralar ile içerisinde on dört kalem gıda ürünü olan üç yüz on adet Ramazan Gıda Kolisi oluşturduk. 400 TL ye oluşturduğumuz bu gıda kolilerini merkez, mahalle ve köylerimizde tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz ile İlçemizde ikamet eden depremzedelere ulaştırdık. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin tespitinde; personelimizden, Hanak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından ve tanıdıklarımızdan yardım aldık. Amacımız ihtiyaç sahiplerinin tespitini doğru yapabilmekti. Bu Ramazan Gıda Kolilerinin oluşturulmasında katkı veren personelimize, tüm hayırsever kardeşlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah yapmış oldukları yardımlarını kabul eylesin." diyerek yapılan çalışma hakkında bilgi verdi.

Editör: Mehmet Öztürk