Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumları bir an olsun yalnız bırakmayan Türkiye Diyanet Vakfının, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla bölgede inşa ettiği İyilik Konutları'na bir destek de Ardahan Müftülüğünden geldi.

Türkiye Diyanet Vakfınca yürütülen "İyilik Konutları” projesi hakkında din görevlilerini bilgilendiren İl Müftüsü Remzi Pehlivan, “Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib bölgesinde, 'Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva' sloganıyla yapılması planlanan 'İyilik Konutları' kampanyasına destek olmalıyız." dedi.

Müftü Pehlivan, "Suriye’de, savaştan etkilenen ailelerin ne sıcak bir çorbaları ne de başlarını sokacak sıcak bir yuvaları yok. Onca zorluğa rağmen hayatlarını sürdürmeye devam ediyorlar. Ancak kış mevsiminin yaklaşması dolayısıyla orada yaşamını sürdüren kardeşlerimizin hayatları daha da zorlaşacaktır. Bu zorluğu biraz olsun hafifletmek amacıyla bir iyilik yapalım, onlara sıcak bir yuva olalım. Hep beraber oradaki mazlum çocuklara, yardıma muhtaç ailelere yardım etmek için TDV tarafından başlatılan 'İyilik Konutları' kampanyasına destek olalım. Başlarını sokabilecekleri sıcak bir yuva, yemeklerini pişirebilecekleri sıcak bir mutfak için birlik olup İdlib’in yanında olalım." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Pehlivan’ın yaptığı "İdlib’in yanında olalım" çağrısının ardından Ardahan Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfının Suriyeli savaş mağduru ailelere yönelik yürüttüğü "İyilik Konutları" projesine konut bağışında bulundu.

İl Müftüsü Remzi Pehlivan, İyilik Konutları'na yapılan bağışları, Müftülük personeli ve din görevlileri adına TDV Ardahan Şube Temsilcisi Emrah Öztürk’e teslim etti.

Yapılan bağışı Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden TDV Temsilcisi Öztürk, "Başta Sayın İl Müftümüz olmak üzere siz kıymetli din görevlilerimize kampanyaya destek olduğunuz için teşekkür ederim. Yardımlarınızı bir an önce İdlib’e ulaştırarak, mazlum bir aileye yuva olacağız." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan