Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında Hanak İlçe Müftülüğünce çok sayıda etkinlik düzenlendi.

- Kaymakam Keser’e ziyaret

Ardahan’ın Hanak ilçesinde “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri Kaymakamlık ziyareti ile başladı.

İlçe Müftüsü Eyüp Kalkan başkanlığında Camiler ve Din Görevlileri Haftası Düzenleme Komisyonu, Kaymakam Fatma Turhan Keser’i ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması; “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirlendiğini aktaran İlçe Müftüsü Kalkan, hafta kapsamında gerçekleştirilecek programlar hakkında Kaymakam Fatma Turhan Keser’i bilgilendirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Keser, “Pandemi dolayısıyla zor günlerden geçtik. Din görevlileri bu süreçte aktif rol oynadılar. Verilen bütün görevleri yerine getirerek sorumluluk bilincini ve her daim vatandaşın yanında olduklarını gösterdiler. Tüm din görevlilerinin 2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, sağlıklı, bir şekilde görev yapmanızı temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

- Merkez Selamverdi Camii’nde “Vefa Mevlidi”

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Merkez Selamverdi Caminde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

İlçe Müftülüğünce düzenlenen programda vefat eden din görevlileri ve hayırsever vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

İl Müftüsü Eyüp Kalkan, haftanın teması olan “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konusu üzerine sohbet etti.

- Hayırsever vatandaşlara “Vefa”

Hanak İlçe Müftülüğü, müftülük hizmetlerine maddi manevi katkı sunan hayırsever vatandaşlara yönelik “vefa” programı düzenledi.

Hayırsever vatandaşlara “Teşekkür Belgesi” takdim eden İlçe Müftü Eyüp Kalkan, “2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle camilere, Kur’an kurslarına ve müftülük hizmetlerine, emeği geçen hayırseverleri unutmamalıyız. Bu yıl, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirlenmiştir. Bizler de hayırseverlere vefamızı göstermeliyiz.” dedi.

- Emekli din görevlilerine “Vefa”

Hanak İlçe Müftülüğünce "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında emekli imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik "Vefa Programı" düzenlendi.

İlçe Müftüsü Eyüp Kalkan, emekli din görevlilerini ziyaret ederek hediye takdim etti.

- Camilere “Vefa”

“2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Hanak İlçe Müftülüğü, Hanak Merkez Atatürk Ortaokulu öğrencilerine camiyi tanıtmak, camiyi sevdirmek ve din görevlisi olmanın önemi anlatmak amacıyla “Cami Tanıtım” programı düzenledi.

- Önemli olan çocuklarımıza camiyi sevdirebilmektir

Programa dair açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Eyüp Kalkan, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle öğrencilerimize cami nedir, kısımları nelerdir ve camilerimizde ne tür faaliyetler yapıldığını anlatmak amacıyla bir program düzenledik. Bizlerde din görevlilerimizle beraber öğrencilere, cami tanıtımı ve din gönüllüsü olmanın öneminden bahsettik.

Çocuklarımızın gözlerinde gördüğümüz ışık bizleri ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ve din gönüllüsü olmanın ne kadar güzel olduğunu hatırlattı.” ifadelerini kullandı.

- “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konferans

Hanak İlçe Müftülüğünce İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans verildi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, caminin İslam tarihindeki yeri, cami ve mescit kelimelerinin sözlük ve ıstılahı anlamları, camilerin dokunulmazlığı, camilerin maddi ve manevi imarı, camilere yapılan hizmetin karşılıksız kalmayacağı gibi konulara değinildi.

Editör: Mehmet Çalışkan