Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na destek artarak devam ediyor.

Suriye’de savaş mağduru aileler için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen İyilik Konutları’na, Ardahan İl ve ilçelerinde hizmet veren din görevlilerinden destek geldi.

Çıldır İlçe Müftülüğü din görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen İyilik Konutları'na kendi aralarında düzenledikleri kampanyay ile destek oldu.

Din görevlileri, aralarında topladıkları yardımları TDV Ardahan Şubesi Başkanı ve Ardahan İl Müftüsü Remzi Pehlivan’a teslim etti.

Bağışları TDV adına kabul eden Müftü Pehlivan, "İdlib’de kardeşlerimiz hayatlarını zor şartlar altında devam ettiriyorlar. Bir de son zamanlarda yağan kuvvetli yağmur ve olumsuz hava şartları nedeniyle hayatları daha da zorlaştı. Kardeşlerimizin çadırları yıkıldı ve bütün eşyaları çamur altında kaldı. Türkiye Diyanet Vakfı şu an bölgede yeni yerleşim alanları oluşturmaya çalışıyor. Yapacağımız yardımların kıymeti daha da artmıştır. Çıldır İlçe Müftülüğü personelimiz ve din görevlilerimiz, mazlum kardeşlerimizi sıcak bir yuva sahibi yapmak için kampanyaya destek oldular. Kendilerine bu hayra vesile oldukları için teşekkür ediyorum. Mazluma ve muhtaca el uzatmak için herkesin yardımlarını bekliyoruz." dedi. 

Editör: Mehmet Çalışkan