Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" kapsamında Ardahan İl Müftülüğüne getirilen Hayri Erenay, düzenlenen törenin ardından görevine başladı.

Törende konuşan İl Müftüsü Erenay, "İl Müftülüğü olarak kapımızı herkese açık tutarak halkımızla gönül köprüsü kurmayı amaçlıyoruz. Kur'an ve sünneti referans alarak doğru, sağlıklı, hurafelerden arındırılmış, ahlak esaslı bilgiyi toplumun her kesimine ulaştırmaya çalışmaktayız. Toplumun tüm kesimlerine sosyal hizmet kapsamına giren her türlü manevi desteği ibadet şuuruyla sunulmasını sağlamaya çalışmaktayız. Başta Valiliğimiz olmak üzere devlette devamlılık ve yeknaslık prensibi ile kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışarak din hizmetini başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun her kesimine ulaştırabilmek için gayret göstermeye devam edeceğiz.'' dedi.

Hayri Erenay kimdir?

1966 yılında Mersin Erdemli Çiftepınar Köyü'nde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, imam hatip lisesini Mersin'de tamamladı.

Marmara İlahiyat Fakültesi'ne kaydını yaptıran Erenay, burada eğitimi devam ederken Fatih Çollak Hoca'dan tashih-i huruf ve kıraat dersleri, İbrahim Cücük, Mehmed Erdoğan ve Nusrettin Bolelli hocalardan ise Arapça, tefsir ve hadis alanlarında medrese usulünde özel dersler aldı.

1989 yılında İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu, Mersin Erdemli Tozlu Köyü'nde imam hatip olarak göreve başladı.

1991 yılında Diyarbakır Silvan'da vatani görevini ifa etti.

1992 yılında Sivas Doğanşar, 1995 yılında Tokat Sulusaray, 1997 yılında Karaman Ermenek, 2000 yılında ise Mersin Mut İlçe Müftülüğüne atandı.

2005'te Kırşehir İl Müftülüğü Şube Müdürü, 2006 yılında ise Mersin Erdemli'ye vaiz olarak atandı.

01.10.2010 tarihinde Niğde Çamardı İlçe Müftüsü olarak atanan Ernay, 2014'te Mersin Tarsus İlçe Müftülüğü görevine getirildi.

22.03.2019 tarihinde Mersin Erdemli İlçe Müftüsü olarak atanan Erenay, Cumhurbaşkanlığının 20.11.2021 tarihli kararıyla Ardahan İl Müftülüğüne getirildi.

1998 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tefsir Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamlayarak "Bilim Uzmanı" unvanını aldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Tefsir Ana Bilim Dalı'nda doktorasını 2018'de tamamladı.

İyi derecede Arapça, orta derecede İngilizce ve Fransızca bilen Erenay, evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: Mehmet Çalışkan