Ankara Müftülüğünce Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Çanakkale Ruhu” konulu konferans düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, “Çanakkale’ye gençlerimizi ve yetişen nesillerimizi mutlaka götürmeliyiz. Bizler o şehitlerimizin bizlere bıraktığı mukaddes değerlerin; vatanımızın, bayrağımızın, ezanımızın kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bizler yetişen evlatlarımızla birlikte şehitlerimize olan vefamızı Çanakkale’yi iyi rehberler eşliğinde ziyaret edip, oraların hüzün dolu manevi havasını teneffüs ederek yerine getirmeliyiz.” dedi.

Ardından Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci’nin “107. Yılında Çanakkale Ruhu” konulu konferansına geçildi.

Sahip olunan değerlerin arkasında yatan fedakarlık ve sıkıntıların idrakinde olunması gerektiğini ifade eden Kilci, “Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu cennet vatanın evlatları olarak Çanakkale şehitlerimizi, kendimiz ve evlatlarımız çok iyi bilmeli, oraları ziyaret etmeli, bizden sonraki kuşaklara da bu mirası en güzel şekilde aktarmalıyız.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan