Ankara il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ankara Şubesi organizesindeki programda kadınlar Bendirin sesiyle Filistin'e özgürlük diyecek.

Ankara Necmettin Erbakan Kongre Merkezinde "Bendirin Sesi Filistin İçin" temasıyla düzenlenecek programda Ankara Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Hanımlar Topluluğu tarafından Bendir ile dinleti icra edilecek.

Dinletinin ardından gönüllü Kur'an kursu öğreticileri ve öğrenciler tarafından Filistin yararına kermes gerçekleştirilecek.

Dinleti ve kermesten elde edilen gelir ise TDV aracılığıyla Filistin'deki mazlum ve mağdurlara ulaştırılacak.

"Bendirin Sesi Filistin İçin" programına biletler il ve ilçe müftülükleri ile TDV şubelerinden temin edilebileceği gibi program öncesinde salon girişinden de temin edilebilecek.

Program hakkında Diyanet Haber'e konuşan Ankara İl Müftü Yardımcısı Aynur Yaşar, Filistin ve Gazze'deki zulme dikkat çekerek tüm hanımlara destek çağrısı yaptı.

Programın Filistin için özgürlüğe bir seda olacağını belirten Yaşar, "Herkesin Filistin için yüreği yanıyor ve bir şeyler yapmak istiyor. Bizlerde ne yapabiliriz diyen yüreği dertli hocalarımıza ve gönüllü kadınlarımıza rehberlik ederek Filistin için buluşmak istedik. Daha önce İl Müftülüğümüzce özellikle sevgi evlerindeki din hizmetlerinin etkinliğini artırmak amacıyla başlattığımız 'Hayretten Hayata' projesi  kapsamında özel sanat eğitimi alan 4-6 Yaş Kur'an kursu öğreticilerimizin katkılarıyla gerçekleştireceğimiz program Filistinli annelerin ve çocukların sesi olacak. Kanayan yüreklere, dünyanın gözü önünde yapılan zulme karşı, bebek katillerine karşı kadınlarımızın sesi olacak. Bu vesileyle Filistin için ben de varım diyen, bir şeyler yapmak isteyen, zulmün karşısında mazlumun yanında yer almak isteyen tüm hanım kardeşlerimizi programa ve sonrasında düzenlenecek hayır kermesine davet ediyorum." dedi.

- Bilet bağışlanabilecek

Program için bilet satışlarının devam ettiğin belirten Yaşar, "Program biletlerine il ve ilçe müftülüklerimiz ile TDV şubelerimiz üzerinden temin edilebileceği gibi konser girişinde de satışımız olacaktır. Tam bilet 100, öğrenci ise 50 Türk Lirası olarak belirlenen biletler ilimizden veya il dışından da gönüllü vatandaşlarımızca alınıp bağışlanabilmektedir. Programa katılamıyorum ama ben biletimi bağışlamak istiyorum diyen kardeşlerimize de böyle bir imkan sunuyoruz. Ve gerek programdan gerekse gönüllülerimizin el emeği göz nuru ile hazırladıkları kermesten elde edeceğimiz geliri TDV aracılığıyla Filistin'e ulaştıracağız. Bu vesileyle programa katkı sunan tüm hocalarımıza ve gönüllülerimize teşekkür ediyor, tüm kardeşlerimizi özgür Filistin için bu mücadelede yer almaya çağırıyorum." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan