Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda din görevlileriyle bir araya geldi.

İl Müftüsü Mehmet Şahin'in de hazır bulunduğu programda din görevlilerine hitap eden Vali Taşolar, din görevlilerinin toplumdaki yeri ve önemine vurgu yaptı.

Vali Taşolar, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın çatısı altında ülkemizin her bir noktasında din hizmetleri başarıyla sürdürülmektedir. Din görevlileri olarak sizler, toplumun sözlerinize itibar ettiği önemli şahsiyetlersiniz. Yüklendiğiniz sorumluluğun ve ifa ettiğiniz görevin mesuliyeti ve ağırlığı çok önemlidir. Dolayısıyla bu ulvi görevin en etkili şekilde sürdürülebilmesi için bir din görevlisinin gelişen şartlar doğrultusunda kendini güncellemesi gerekmektedir." dedi.

Çankırı Vali Müftülük Ziyaret 33

Toplumda görülen bazı sorunlara dikkat çeken Vali Taşolar, "Başta aile içi şiddetin önlenmesi ve kötü alışkanlıklarla mücadele konularında din görevlilerimiz etkin bir şekilde rol oynamalıdır. Sizlerden ricam cami cemaatinizde veya mahallenizde, rehberliğinize ihtiyaç duyan kimselerin kalbine dokunmanız ve onların problemlerine kayıtsız kalmamanızdır." ifadelerini kaydetti.

İl Müftüsü Mehmet Şahin de gündemi değerlendirerek cami içi ve dışı faaliyetlerde din görevlilerinin etkin bir şekilde görev alması gerektiğini ifade etti.

Çankırı Vali Müftülük Ziyaret 11

Sonrasında Vali Taşolar, İl Müftüsü Şahin rehberliğinde Müftülük hizmet binasını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Editör: Ömer Ceylan