Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik 30 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında düzenlenmek üzere "Kadim Oyunlar Şenliği" başlatıldı.

Bu kapsamda Zonguldak İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında öğrenim gören öğrenciler, "Kadim Oyunlar Şenliği"nde bir araya geldi.

Miniklerin coşkusuna Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yatırım Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Hamit Albayrak da ortak oldu.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Aşır Durgun, “Bu yavrularımız, siz velilerimiz ve Kur’an kursu öğreticilerimizin gayretleriyle geleceğin mimarı konumunda olacaklardır.” dedi. 

Yatırım Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Albayrak ise “Burada etkinliklerine şahit olduğumuz yavrularımız, gelecekte bu toplumun önderleri, bu toplumun geleceğine damga vuracak olan gençler olacaktır. Burada almış oldukları iyiliği güzelliği bir sonraki nesle aktararak bizlerin en güzel varisleri olacaktır. Bu gençlerin yetişmesinde emeği geçen başta ailelerimiz olmak üzere müftülük çalışanlarımıza, hocalarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İp atlama, seksek, halat çekme, çuval yarışı ve sandalye kapmaca gibi oyunları oynayan çocuklar doyasıya eğlendi.

Şenliğin ardından öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan