Gökçebey İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Gökçebey Şubesi iş birliğinde "Haydi Gökçebey Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin" sloganıyla başlatılan "Depremzede Kardeşlerimize Ramazan İyilik Paketi Kampanyası" kapsamında hazırlanan gıda yardım tırı dualarla depremden etkilenen Osmaniye'ye uğurlandı.

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen uğurlama töreninde konuşan Gökçebey Kaymakamı Emrah Aslan, "Vatanımızın zor günü olan o deprem hadisesinden sonra Kaymakamlık ve Gökçebey halkı olarak bir araya geldik. Gerek dualarımızla gerekse yardım organizasyonlarıyla depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Fiili olarak başta Müftülüğümüz personeli olmak üzere ekiplerimiz sahada görev aldılar ve bir nebzede olsa yaraları birlikte sarmaya çalıştık. Bu yardım seferberliğinde büyük çaba gösteren İlçe Müftümüz Güneş’e, görev alan Müftülük çalışanlarına, daire amirlerine, sivil toplum örgütlerine, TDV gönüllülerine ve özellikle Gökçebeyli hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe Müftüsü Osman Güneş ise "6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremden etkilenen kardeşlerimize Gökçebey İlçemizden daha önce Kaymakamlığımız, Müftülüğümüz ve TDV Gökçebey Şubesi bünyesinde tırlarla birçok destek kolileri ve nakdi yardımlar gönderdik. Gönülden verdiğiniz emanetlerinizle iyilik kapılarını aralayarak kardeşlerimize umut olmaya devam ediyoruz. Bugün itibariyle de hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan 1000 koli gıda paketi iyilik tırımız yola çıkıyor. Deprem bölgesindeki kardeşlerimize dağıtılmak üzere Osmaniye İlinde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Lojistik Merkezine ulaştırılacak. Rabbim burada emek veren, gayret gösteren, destek sağlayan, katkı sunan herkesten razı olsun. Bu zamana kadar yardımlarını esirgemeyen ve bu kardeşlik kampanyamıza destek veren tüm hayırseverlerimize, vefakâr din görevlilerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını da şimdiden tebrik ediyorum." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan