Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından gençlere yönelik organize edilen "Yazımda Kardeşlik Var"  projesi kapsamında Zonguldak'ta gençlik yaz kampı düzenlendi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce gerçekleştirilen kamp programı kapsamında oluşturulan Maneviyat İstasyonlarında öğrenciler, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve eğitici aktivitelere katıldı. Öğrenciler, kampta olmaktan duydukları memnuniyeti yazdıkları mektuplarda dile getirdi.

Kampı ziyaret ederek gençlerle bir araya gelen Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, "Sizler, milletlerin ve toplumların geleceğini şekillendiren en önemli unsurlarısınız. Sizler ailelerinizin olduğu kadar bizlerin de göz bebeğimizsiniz. Bu necip milletin sağlam temeller üzerinde yükselmesi, sizlerin inanç ve medeniyet değerleri ekseninde yetişmesiyle mümkündür. Tarihi ve ilmi derinliğimizden hareket ederek medeniyetimizin  düşünce kodlarını ve hayat veren ilkelerini bugünle buluşturmak ve sizleri geleceğe bu kadim değerlerle en iyi şekilde hazırlamak bizim görevimizdir. Kampın teması olan “Kardeşlik” hukukuna her daim riayet etmenizi Rabbimden diliyorum. Sizleri bu anlamlı programa teşvik eden anne-baba ve velilerinize, burada sizlere mihmandarlık yapan hocalarınıza ve bu imkanları sağlayan tüm yetkililere teşekkür ederim." dedi.

"Yazımda Kardeşlik Var Gençlik Kampı" turnuvalarda başarı gösteren takımlara madalya verilemesi ve tüm öğrencilere katılım belgesi ile çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu.

Karadeniz Ereğli İlçesinde gerçekleştirilen kampa 42 öğrenci, 3 grup lideri, 2 etkinlik lideri ve 1 kamp sorumlusu katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan