Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde; "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekaletle kurban kesim organizasyonuna bir destek de Zonguldak Gökçebey ilçesinden geldi.

Gökçebey Kaymakamı Oğuzhan Erdi Atak ve İlçe Müftüsü Osman Güneş, Türkiye Diyanet Vakfının; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürdüğü vekaletle kurban organizasyonuna destek olmak amacıyla kurban vekaletini TDV Gökçebey Şubesine verdi.

İlçe Müftüsü Osman Güneş’ten vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi alan Kaymakam Atak, amaçlarının farkındalık oluşturmak ve vatandaşları kampanyaya teşvik etmek olduğunu belirterek; "Kurban ibadetinin anlam kazanması için paylaşmak gerekiyor. Kurban kardeşlik köprülerini tesis etmenin önemli bir unsurudur. Tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum." dedi. 

Müftü Güneş’ten TDV’ye kurban bağışı

Kampanya kapsamında Türkiye Diyanet Vakfına 2 adet kurban bağışında bulunan İlçe Müftüsü Osman Güneş ise "Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, yaptığımız bağışları dünyanın her yerinde hiçbir fark gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak muhtaç kardeşlerimize mutluluk ve sevinç olmuş ve bizleri bu sevince ortak eden yardım eli ve kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma köprüsü olmuştur. Vatandaşlarımız tarafından bizlere emanet edilen kurbanlar, büyük hassasiyetle, İslami usullere uygun şekilde kesilerek ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra savaş ve afet bölgelerinde, mülteci kamplarında, kıtlık ve yoksullukla mücadele eden ülkelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Bu yönüyle kurban ibadeti daha da bir anlam kazanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışı yapmaları konusunda davette bulunan Müftü Güneş; "Vekalet yoluyla kurban kesim kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlarımız; yurt içinde 975 Türk Lirası, yurt dışında ise 825 Türk Lirası bedelinde olan kurban bağışını müftülüklerimiz aracılığıyla, bagis.tdv.org internet adresinden ve 'TDV Bağış' uygulaması üzerinden 31 Temmuz'a kadar gerçekleştirebilirler." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan