Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından; "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonuna bir destek de Zonguldak Gökçebey ilçesinden geldi.

Gökçebey Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu ve İlçe Müftüsü Osman Güneş kurban vekaletlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere TDV’ye verdi.

Müftü Güneş’ten vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi alan Koşansu, hedeflerinin farkındalık oluşturmak ve vatandaşları kampanyaya teşvik etmek olduğunu belirterek, "Kurban ibadetinin anlam kazanması için kurbanlarımızı ve kardeşliğimizi paylaşmak gerekiyor. Kurban kardeşlik köprülerini tesis etmenin önemli bir unsurudur. Tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum." dedi. 

Kampanya kapsamında kurban vekaletini TDV’ye veren Müftü Güneş ise, “Yardımlaşma köprüsü olan Başkanlığımız ve Vakfımız, vatandaşlarımız tarafından emanet edilen kurbanları, büyük bir hassasiyetle, İslami usullere uygun şekilde keserek ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra savaş ve afet bölgelerinde, mülteci kamplarında, kıtlık ve yoksullukla mücadele eden ülkelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan