Kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Dünyaya Bir Damla Hayat" sloganıyla başlatılan "Su Kuyusu" projesine destek artarak devam ediyor.

Bu kapsamda Gökçebey İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Gökçebey Şubesince "Su Kuyusu" projesine destek olmak amacıyla bir yardım kampanyası başlatıldı.

Hayırsever vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kampanya ile toplanan 105 bin Türk Lirası, İlçe Müftüsü ve TDV Gökçebey Şube Başkanı Osman Güneş tarafından Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık’a teslim edildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezindeki teslim töreninde konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, Afrika’da yoksun insanların suya ne kadar muhtaç olduklarını hatırlattı.

Paylaşma ve yardımlaşmanın önemine değinen Açık, Gökçebey Müftülüğü yetkililerine ve Gökçebey halkına yaptıkları bu ulvi davranış ve yardım sebebiyle teşekkür ederek Mali’de açılacak kuyuya Türkiye Diyanet Vakfı Gökçebey Şubesinin adının verileceğini bildirdi.

Afrika ülkelerinde muhtaç insanların ihtiyaçlarına bir nebzede olsa katkıda bulunabilmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını kaydeden İlçe Müftüsü ve TDV Gökçebey Şube Başkanı Osman Güneş ise imkanlar ölçüsünde yeryüzünde bütün muhtaç ve mağdurlara yardımcı olmaya çalışacaklarını, bu imkanı veren Türkiye Diyanet Vakfı’na minnet ve şükranlarını duyduklarını dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan