Zonguldak İl Müftülüğü, "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" temasıyla kutlanan "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında doğaya ve tabiata karşı vefa duygusuyla farkındalık oluşturmak ve içme suyunun temiz tutulması amacıyla "Doğaya ve Tabiata Vefa" etkinliği düzenledi.

Zonguldak Ulutan Baraj alanında gerçekleştirilen etkinliğe İl Müftüsü Aşır Durgun, Ulutan Barajı Müdürü Özcan Sefer, İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin ve din görevlileri katıldı.

Etkinlik kapsamında baraj çevresinde çevre temizliği yapıldı.

- Çevre Rabbimizin bize emanetidir

Etkinliğe dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Aşır Durgun, "Hz. Peygamberi her yönüyle andığımız ve anladığımız bu haftada, çevreye olan vefasını bir nebze de olsa yaşamak üzere geldiğimiz baraj, aynı zamanda hayat kaynağımız olan içme suyumuzun toplandığı alan. Bu mekanın temizliği ve hijyen içerisinde olması, buradan istifade eden her canlı için önemlidir. Zira çevre, tabiat Rabbimizin bize emanetidir. Zonguldak halkımıza olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa yerine getirebildiysek kendimizi bahtiyar addederiz. Etkinliğe katılan tüm din görevlilerimize ve baraj çalışanlarına teşekkür ederim." dedi.

Ulutan Barajı Müdürü Özcan Sefer ise baraj çevresinde ilk defa böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek Zonguldak Müftülüğüne ve Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesine teşekkür etti. 

Editör: Mehmet Çalışkan