Zonguldak Müftülüğü ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde organize edilen ve 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen turnuvaya, 16 takım katıldı.

Yaz tatilini camilerde Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenerek geçiren çocuklara sporu sevdirmek, fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımlarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen ve yaklaşık 20 gün boyunca devam eden turnuvanın şampiyonu, Karaelmas Mahallesi Şentepe Camii öğrencileri oldu.

Turnuvada Yeni Mahalle Arafat Camii ikinciliği, Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Sınıfı ise üçüncülüğü elde etti.

Ayrıca Baştarla Camii’nde forma giyen Yusuf Koçaklı gol kralı olurken, Tasmacı Köyü Çalca Mahalle Camii en centilmen takım seçildi.

Dereceye giren takımlara kupa ve ödülleri; İl Müftüsü Rüstem Can, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Müftü Yardımcısı Bayram Danacı ve Gençlik Merkezi Müdürü Hamza Gök tarafından verildi.

Ödül töreninde konuşan ve “Kur’an ve Hz. Peygamber’in ahlakıyla tezyin olan gençler, yarınlarımızın garantisi ve üzerinde yaşadığımız dünyanın adeta sigortasıdır.” ifadesini kullanan İl Müftüsü Rüstem Can, Kur’an ahlakıyla ahlaklanmanın ve bu ahlak üzere sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmanın önemine değindi.

Sonrasından söz alan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ise yaz Kur’an kurslarının önemine işaret ederek, sportif faaliyetlerin gençler üzerindeki olumlu etkilerine dikkati çekti.

Program, öğrencilerini turnuvaya dahil eden din görevlilerine plaket takdimi ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan