Giresun Espiye İlçe Müftülüğünce Şehit Eren Bülbül, Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ve tüm şehitler için "Anma Programı" düzenlendi.

Espiye Ulu Camii’nde yaz Kur’an kursu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen programda konuşan Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, çocuklara şehitliğin önemini ve Şehit Eren Bülbül'ü anlattı.

20230811ŞEHİTERENBÜLBÜL02

Şehitliğin bir insanın erişebileceği en üstün mertebe olduğunu belirten Gülbe, "Eren kardeşimiz şehit düştüğünde sizin yaşlarınızda idi. O çocuk yaşta olmasına rağmen kocaman bir yüreğe sahip, göğsü vatan sevgisi ile çarpan cesur bir gençti. O komutanlara düşmanın yerini gösterirken haince vurulmuştur, şehadet şerbetini içerken dahi kendini düşünmeyip ateş eden teröristleri işaret ederek, 'Komutanım yere yatın' diye seslenip askeri korumaya çalışmıştır. Rabbim her birimize ondaki iman, cesaret ve vatan sevgisinden nasip eylesin." dedi.

20230811ŞEHİTERENBÜLBÜL01

Programda yaz Kur'an kursunda eğitim gören çocuklar, hafız öğrenciler ve din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler okundu.

Müftü Gülbe, şehadetinin 6’ıncı yıl dönümünde Eren Bülbül ve tüm şehitler için dua etti.

20230811ŞEHİTERENBÜLBÜL03

Editör: Giresun Müftülüğü