Giresun İl Müftülüğü, yaz dönemi Kur'an kurslarının kapanışı nedeniyle öğrencilere yönelik şenlik düzenledi.

20230811SENLIK03

Aksu Hoca Ahmet Yesevi Camii avlusunda düzenlenen şenlikte öğrenciler, GSB gençlik liderlerinin hazırladığı kadim oyunları oynayarak çeşitli yarışmalara katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, "Yaz Kur'an kurslarımız, sevgili yavrularımızın milli ve manevi değerlerle buluştuğu müstesna eğitim mekanlarıdır. Çocuklarımız bu yaz döneminde, Kur’an-ı Kerim’i, Sevgili Peygamberimizin (sas) örnek hayatını, İslamiyet’in temel değerlerini, yardımlaşma, paylaşma, sevgi, saygı gibi insan hayatına anlam kazandıran unsurları sevgi temelinde öğrendiler. Kurslarımız eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel içerikli etkinliklerle renklendi. Gezi programları ve kadim oyunlar şenliği gibi etkinlikler öğrencilerimize moral kaynağı oldu. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimize, fedakar ailelerine ve Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Yüce Rabbim başarılarını daim eylesin." dedi.

20230811SENLIK02

Programda çocuklar, mendil kapmaca, çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma, sandalye kapmaca oyunları oynayarak yarıştı. Programın sonunda çocuklara ikramda bulunuldu.

20230811SENLIK04

Kur’an Kursu Öğreticisi Asiye Cesur koordinesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Şube Müdürü İsmail Aydın, Din Hizmetleri Uzmanı Soner Köse, Aksu mevkiindeki yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler ve din görevlileri katıldı.

20230811SENLIK05

Editör: Giresun Müftülüğü