"2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu tarafından din görevlilerinin yeteneklerinin geliştirilmesi ve planlı çalışma alışkanlığının kazandırılması amacıyla "Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışmaları tertip edildi.

Bu kapsamda Van İl Müftülüğü erkek ve kadın din görevlileri arasında "Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" düzenledi.

İl Müftüsü Ömer Keskin başkanlığında gerçekleştirilen yarışmada komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda erkek din görevlileri arası hafızlık yarışmasında Muradiye Vadi Camii İmam Hatibi Nurullah Ergenç birinci olurken Çatak Merkez Camii Müezzin Kayyımı Halil İbrahim Yanık ikinci, Gürpınar Arkboyu Yatılı Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Adem Abukan ise üçüncü oldu.

Kadınlar kategorisinde ise İpekyolu Aişe-i Sıddıka Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Rümeysa Koyuncu il birincisi oldu.

"Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması" erkekler kategorisinde Tuşba Sufha Camii İmam Hatibi Murat Arslan birinci, Muradiye Yeni Merkez Camii İmam Hatibi Emrullah İnan ikinci, Erciş Hafız Talha Camii İmam Hatibi İhsan Çalişir üçüncü oldu. 

Kadın din görevlileri arasında gerçekleştirilen "Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması"nda ise İpekyolu Hacı Ahmet Yörük Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Elif Toz il birincisi olarak bölge finalinde yarışmaya hak kazandı.

Yarışmada dereceye giren görevlilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan