Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında yüz yüze eğitimlere ara verilen Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında, hafızlık eğitimleri başta olmak üzere tüm eğitimler "uzaktan eğitim" metoduyla sürdürülüyor.

Uzaktan eğitimlerle hafız olanlara her geçen gün yenileri ekleniyor.

Bu kapsanda, Van İpekyolu İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini sürdürüen öğrenciler, salgın nedeniyle hafızlıklarını uzaktan eğitimle tamamladılar.

Geçtiğimiz dönemlerde hafızlık eğitimine başlayan öğrenciler, örgün olarak devam ettikleri hafızlık eğitimlerini, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim metoduyla tamamladılar.

İpekyolu İlçe Müftülüğü koordinesinde hafızlık eğitimine başlayan üniversite öğrencileri Gülsüm Akdoğan ve Özlem Güleryüz de uzaktan eğitimle hıfzını tamamlayarak mezun oldular.

Mezun olan öğrencileri evlerinde ziyaret eden Aişe-i Sıddıka Kur’an Kursu öğreticileri, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ettiler. 

Hafızlığını tamamlayan öğrencilerin, Diyanet İşleri Başkanlığınca yılın belirli dönemlerinde gerçekleştirilen "Hafızlık Sınavı"na kadar pekiştirme derslerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam edeceklerini belirten Kurs Yöneticisi Süheyla Türk; “Koronavirüs salgını nedeniyle Kur’an kurslarımızda yüz yüze eğitim-öğretime ara verildi. Biz de eğitim-öğretim faaliyetlerimizi sosyal medya üzerinden devam ettirdik. Uzaktan eğitim sürecinin kendi içinde zorluklarının olmasına rağmen, öğrenci ve velilerin gayreti, öğreticilerimizin samimi çalışmaları sayesinde süreci avantaja dönüştürdük. En kısa sürede hafızlarımızı sınıflarında ve sıralarında görmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan