Tuşba İlçe Müftülüğüne bağlı Seyit Battal Gazi Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Emine Yılmaz, Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

"Kardeşini Düşünmek Müslümanca Bir Tavır Durma Sen de İnfaka Sarıl" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Kur’an Kursu, hayırseverler tarafından gıda ve giyim yardımlarıyla dolduruldu.

Hayırseverler tarafından desteklenen yardım kampanyası ile gıda ve giyim marketine dönüştürüen Kur’an Kursu'nda, ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçları Kur’an kursu öğreticileri tarafından hazırlanarak evlerine teslim ediliyor.

Yardım faaliyetleri hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Kur’an Kursu Öğreticisi Emine Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu yıl Ramazan ayında camilerde toplanamamak, mukabele okuyamamak, mahalle sakinleri ile her yıl buluştuğumuz iftar sofralarını düzenleyememek ve en önemlisi mahallemizin büyük katkıları ile birlikte yaptığımız infak kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere ulaşamayacağımız düşüncesi beni ve öğrencilerimi çok üzmüştü. Ama tüm zorluk ve sıkıntılar karşısında çözüm bulmak gerektiğini düşünüp böyle güzel bir işe koyulduk. Amacımız önce kendi içimizde bir kaç koli hazırlamaktı. Ama hayırseverlerin destekleriyle çok fazla yardım kolisi hazırladık. Kursumuzda topladığımız gıda malzemelerini, kıyafetleri yine el birliği ile kolilere yerleştirerek önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Rabbime sonsuz kere hamdolsun ki niyetimizin karşılığında böyle güzel bir netice verdi. Destek veren tüm öğrencilerime, aileme, sohbet gruplarıma, komşularıma ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Karşılığı cennet olan bir alışveriş olmasını Rabbimden niyaz ediyorum."

Hayır marketine dönüştürülen Kur’an Kursu'nu ziyaret eden İl Müftü yardımcıları Sacit Emiri ve Melike Seyitoğlu Özkan ise başlattığı iyilik hareketinden dolayı Kur’an Kursu Öğreticisi Emine Yılmaz'ı tebrik ederek desteklerinden dolayı hayırseverlere teşekkür ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan