İpekyolu İlçe Müftülüğü tarafından öğrencilere yönelik “Bağımlılık Seminerleri” başlatıldı.

Bu kapsamda İlçe Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele ve Gençlik koordinatörlükleri rehberliğinde ilçede bulunan okullarda ve Kur’an kursularında eğitim gören öğrencilere yönelik “Bağımlılık ve Zararları” konulu seminerler düzenleniyor.

Gençleri her türlü bağımlılık ve zararlarına karşı korumak için mücadele ettiklerini belirten İlçe Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Yasemin Kapağan, “İlçemiz genelinde okul ve Kur’an kurslarımızda başlatmış olduğumuz bağımlılıkla mücadele konulu sunumlarda, geleceğimiz ve yarınlarımız olan gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumayı ve daha yaşanabilir bir gelecek inşa etmeyi hedefledik." dedi.

Gençler arasında bağımlılığın her geçen gün arttığını belirten Kapağan, "Özellikle teknoloji bağımlılığını göz ardı etmememiz gerekiyor. Verdiğimiz bu eğitimlerde teknoloji bağımlılığı üzerinde hassasiyetle duruyor, teknolojinin doğru kullanımını yaygınlaştırmak için özel çaba sarf ediyoruz. Rabbim gençlerimizi her türlü bağımlılıktan muhafaza etsin.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan