Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı camilerde cemaatle ibadete ara verildiğini duyurmuştu.

2020 yılı Ramazanı da salgına karşı alınan bu tedbirler doğrultusunda geçti.

Hatimler, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde internet ve sosyal medya hesapları üzerinden ya da Diyanet TV'den takip edildi.

Ramazan ayında okunan milyonlarca hatimin duası da yine sosyal medya üzerinden yapıldı.

Van İpekyolu İlçe Müftülüğünce koronavirüs tedbirleri nedeniyle sosyal medya üzerinden okunan hatimlerin duası, canlı yayın programıyla Kadir Gecesi'nde Müftülük sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri rehberliğinde sosyal medya üzerinden Ramazan iklimini evlere taşıyan din görevlileri, Kadir Gecesi'nde de vatandaşlara rehberlik etti.

İpekyolu İlçe Müftülüğüne bağlı Hacı Behiye Şavur Kur'an Kursu Öğreticisi Melahat Gülmez, Ramazan ayı boyunca öğrencileri ile sosyal medya üzerinden okuduğu hatm-i şerifin duasını Kadir Gecesi'nde yine çevrimiçi/online yaptı.

Öğrencileri ile sosyal medya üzerinden Ramazan boyunca Kur’an-ı Kerim okuyan Kur’an Kursu Öğreticisi Gülmez, Kadir Gecesi'nde video konferans yöntemiyle öğrencileriyle görüşüp okunan hatimlerin dasını gerçekleştirdi.

Van İl Müftü Yardımcısı ve İpekyolu İlçe Müftü Vekili Sacit Emiri; “Mesafeler Kur’an hizmetine engel değildir. Hocamız Ramazanın başında böyle bir çalışma başlatacağını söyleyince biz de kendisine Müftülük olarak her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Bu bizim için bir pilot uygulama alanı oldu. İnşallah bundan sonra da Kur’an hizmetine mesafeler engel olmayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan