Koronavirüsle mücadelede Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, Ramazan ayının manevi iklimini evlere taşıdı.

Van Tuşba İlçe Müftülüğü din görevlileri, salgın nedeniyle Ramazan ayını evlerinde geçiren vatandaşlara rehberlik ederek, gelen talepler doğrultusunda ev ev dolaşıp Diyanet TV uydu frekans ayarlarını yaptı.

Diyanet TV tarafından hazırlanan Ramazan programlarını vatandaşlara tanıtan ve gelen talepler doğrultusunda evlerde uydu kurulum ve frekans ayarları yapan din görevlisi Ömer Akdoğan; "Her sene Ramazan ayında hem kadın hem de erkek kardeşlerimiz ayrı saatlerde camimize gelerek mukabele dinliyorlardı. Ne yazıkki bu sene bu salgın yüzünden bu gerçekleşmedi. Herkes evinde kaldı. Diyanet TV bu eksikliği giderdi. Diyanet TV kanalına ulaşmada sıkıntı çektiklerini ifade eden kardeşlerim olduğunu duyunca ben kendime bunu bir görev addettim. Sosyal mesafeyi koruyarak hem mukabele saati konusunda bilgilendirdim hem de Diyanet TV frekans ayarını yaparak bu şekilde Kur’an’a hizmet ettim." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan