Din görevlileri, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayarak yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Van Edremit ve Tuşba ilçe müftülüklerinde hizmet veren din görevlileri Ömer Akdoğan ve Muhammed Demirtosun, eşlerinin yaptığı ekmekleri sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşlara ikram ediyor.

İmam Hatip Ömer Akdoğan; "Bizler ve eşlerimiz bu süreçte mahallemize ve komşularımıza nasıl yardım edebiliriz diye düşünürken böyle bir şey aklımıza geldi. Eşlerimiz tandırda ekmek pişirme işini biliyorlar. Onların da yardımıyla biz bu hayırlı işi yürütüyoruz. Bu hayırlı işe yardım etmek isteyen birçok mahalleli kadın da bizlere destek ouyor. İnşallah bu hafta sonu için daha çok köy ekmeği pişirip ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtacağız. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin yüzlerinin gülmesine vesile olursak ne mutlu bizlere." dedi.

İl Müftülüğünden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verdildi:

"Devletimiz bütün kurumlarıyla bu zorlu sürecin en az zararla atlatılması için yoğun çaba göstermektedir. Milletimiz de bu sıkıntılı dönemin zorluklarına karşı birlik ve bütünlük içerisinde mücadele etmektedir. Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği halinde virüsün ortaya çıktığı ilk günden itibaren her kademedeki personeliyle vatandaşlarımızın bu zor dönemi atlatabilmesi için çaba göstermektedir. Bu bağlamda, virüsten korunmak için alınan tedbirlerin uygulanması konusunda vatandaşlarımıza rehberlikte bulunmaktan yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlara yardımcı olunmasına kadar birçok alanda personelimiz aktif olarak görev almaktadır. Koronavirüsle mücadele sürecinde maddi durumu zayıf olan ve işsiz kalan vatandaşları tespit eden din görevlilerimiz, kendi imkânlarıyla insanların yüzünü güldürme adına gayretle çalışmaktadır."

Editör: Mehmet Çalışkan