Kayseri İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi.

kayseri-mevlidi-nebi-konferans-11

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Bizim ismini anarken sesimizin titrediği Peygamberimize sosyal medyayı açtığımızda bir sürü kalbimizin dayanamayacağı şeylerle karşılaşıyoruz. Bununla mücadelenin yolu, Peygamber aşığı olan insanların Peygamber aşkını tekrar tekrar tazelemeleri ve sokak sokak, mahalle mahalle peygamberimizi anlatmalarıdır. Kur’an-ı Kerim’i hafız sayısını artırarak gece gündüz mücadele ederek artırmak, imanımızın gücünü ortaya koymaktan geçiyor." dedi.

kayseri-mevlidi-nebi-konferans-22

Açılışta konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, ise "Kayseri il ve ilçe müftülükleri olarak hafta boyunca birçok program gerçekleştireceğiz. Allah bu toplantımızı da hayırlara vesile eylesin. Konya’dan gelen Prof. Dr. Orhan Çeker hocamıza ve bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

kayseri-mevlidi-nebi-konferans-44

Sonrasında kürsüye gelen emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferansıyla önemli mesajlar verdi.

kayseri-mevlidi-nebi-konferans-33

Prof. Dr. Çeker, "Balığın suyun içindeyken suyun kıymetini bilmediği gibi biz Müslümanlar da Peygamber Efendimiz (sas)’in ümmeti olmanın ne gibi büyük bir nimet olduğunun farkında değiliz. Bunlardan ilki, Peygamber Efendimizin son peygamber olma nimetidir. İkincisi ise, bizim Ümmeti Muhammed’den olma nimetidir. Bu nimetleri gereği gibi düşünmüyoruz. Bu nimetlerle amel etmemiz gerektiğini unutmayalım. Çünkü Allah Teala Kur’an-ı Kerim’inde bizlere verdiği nimetlerden hesaba çekeceğini buyuruyor." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan