Düzce İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı program düzenlendi.

Vali-Aslan-Günümüzde-camiler,-sadece-dini-ibadetlerin-yapıldığı-bir-yer-değil,-birçok-önemli-görevlerin-yüklendiği-toplumumuzun-direği-olmuş-konumdadır03

Düzce Büyük Camii’nde Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasında İl Müftüsü Osman Aydın, katılımcılara teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını beraber idrak ediyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in doğumunu bu akşam idrak edeceğiz ve Mevlit Kandili’ni kutlayacağız." dedi.

Vali-Aslan-Günümüzde-camiler,-sadece-dini-ibadetlerin-yapıldığı-bir-yer-değil,-birçok-önemli-görevlerin-yüklendiği-toplumumuzun-direği-olmuş-konumdadır02

Camiler ve din görevlilerinin önemine dikkati çeken Vali Aslan, "Günümüzde camiler, sadece dini ibadetlerin yapıldığı bir yer olarak değil, yardımlaşma, dayanışma, sevgi ve kardeşlik gibi birçok önemli görevlerin yüklendiği toplumumuzun direği olmuş konumdadır. Aynı şekilde din görevlileri toplumumuzun en değerli insanlarından biri olmakla birlikte toplumumuzun adalet, saygı ve kardeşlik simgelerinden birisi olmuştur." diye konuştu.

Ayrıca program kapsamında Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz tarafından "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans verildi.

Vali-Aslan-Günümüzde-camiler,-sadece-dini-ibadetlerin-yapıldığı-bir-yer-değil,-birçok-önemli-görevlerin-yüklendiği-toplumumuzun-direği-olmuş-konumdadır04

Programa, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Emin Altıntaş