Kur’an-ı Kerim'in nazil olmaya başladığı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) doğup büyüdüğü Mekke’nin fethinin 1392. yılı dolayısıyla il ve ilçe müftülüklerince çeşitli programlar düzenlendi.

Bu kapsamda Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından Rıdvanlı Mahallesi Yeni Camii’nde Mekke’nin fethi programı gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Mekke'nin fethinin, batılın yıkılması Hakk'ın hakim olması anlamına geldiğini belirtti.

Müftü Küçük, “Kabe, yeryüzündeki Müslümanların kıblesidir. Mekke, şehirlerin anasıdır. İnsanlık tarihinde Mekke'nin fethi önemli bir dönüm noktasıdır. Hakk'ın hiçbir zaman yenilemeyeceğinin, her daim galip olacağının mührüdür. Fetih, izzet ve şerefle insanları tanıştırma mücadelesidir. Bu kutlu gayede karşısına çıkanlarla en güzel şekilde mücadele etmektir. Mekke’nin fethinde, Hz. Peygamber (s.a.s)'in insanlara merhametini ve şefkatini görüyoruz. Ordusuna verdiği ‘Size karşı konulmadıkça, saldırılmadıkça, hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz, hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz’ emriyle Hz. Peygamber (s.a.s)'in bir şehre huzuru, şefkati nasıl hakim kıldığını görüyoruz.” dedi.

Peygamber (s.a.s)’in Mekke'nin fethiyle aynı zamanda gönülleri de fethettiğini belirten Küçük, “Bizler de aynı adalet ve merhamet duygusuyla hareket etmeliyiz ve bu anlamda fetihle işgal arasındaki farkı iyi anlamalı ve gönülleri fethetmekten hiç bir zaman geri durmamalıyız.” diye konuştu.

Program, duanın ardından sonra erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan