Eskişehir İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, Tepebaşı İlçe Müftülüğü koordinesinde Hz. Peygamber'in hicret sonrası Medine'de tesis ettiği "kardeşlik" akdinin günümüz şartlarına uyarlanarak "Ensar-Muhacir" kardeşliğinin yaşatılması için "Gençler İyilikte Buluşuyor, İslam Kardeşliğini Yaşatıyor" projesi kapsamında Bilecik ve Söğüt'te tarihi gezi programı düzenlendi.

Geziye,Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, 06 Şubat 2023 depreminden etkilenerek Eskişehir'e yerleşen ve LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrenciler ile gönüllü öğrenciler, öğretmenler, Müftülük personeli katıldı.

Tepebaşı Gezi 22

"Bismillah, Her Hayrın Başıdır" temasıyla gerçekleştirilen gezide, Bilecik Şehir Müzesi, Şeyh Edebali Türbesi, Tarih Şeridi, Dursun Fakih Türbesi, Hamidiye Camii, Mehmet Çelebi Camii, Kuyulu Mescit, Ertuğrul Gazi Türbesi ve Alplerin Nöbet Değişimi gibi tarihi ve kültürel mekanlar ziyaret edildi. Geziye rehberlik eden Din Görevlisi Fahri Kayhan, öğrencilere tarihi ve dini bilgiler verdi.

Söğüt İlçe Müftüsü Ali Yurtlu ise öğrencilere öğlen yemeği ikram etti.

Tepebaşı Gezi 33

Gezi programının amacı, öğrencilerin akran kaynaşması ve dayanışmasını güçlendirmek, onlara "tefekkür, tevekkül, teslimiyet" gibi dini kavramları öğretmek ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna tanıklık etmiş topraklarda İslam kardeşliğini yaşatmak olarak belirtildi. Gezi programı, öğrencilerin ve katılımcıların memnuniyetiyle sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan