Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan’ın açış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç'in konuşmaları ve duasıyla tamamlandı.

pazar-cami-açılış-22

Açılış törenine, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, Kütahya Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Tavşanlı Belediye Başkan Vekili Furkan Dinçer, kurum amirleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

pazar-cami-açılış-33

1957 yılında ibadete açılan ve zamanla mahallenin ihtiyacına yetersiz kalmasının yanı sıra temelinde kayma, minaresinde çatlaklar oluşması sebebiyle caminin yenilenmesine ihtiyaç duyulmuş ve Pazar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 11 Mayıs 2020 de temeli atılan şu anki cami Osmanlı'nın ilk dönem mimari çizgileri ile dönemin tarih dokusundan, şekil olarak da Selçuklu yıldızı üzerine tasarlanan 744 m2 alan üzerine inşa edilen camii 600 kişilik kapasiteli olup, içerisinde engelli bölümü, çocuk bakım odası, hanımların 5 vakit cemaatle namaz kılabileceği alan ve 2 sınıftan oluşan 4-6 Yaş Kur’an Kursu bulunuyor.

Editör: Ömer Ceylan