Tavşanlı İlçe Müftülüğüne bağlı Kavaklı Kız Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 22 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Tavşanlı Belediyesi Kültür Sarayı’ndaki merasim, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kavaklı Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız İbrahim Aksoy’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tavşanlı İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan’ın açış konuşmasının ardından örgün eğitim ile birlikte hafızlık proje öğrencilerinin oratoryo gösterimi ve ilahi dinletisi ile izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

kütahya-icazet-33

Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık’ın selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Kur'an öğrenmenin ve öğretmenin önemine vurguladı.

Kur'an-ı Kerim’in yalnızca okumak ve ezberlenmek için değil aynı zamanda anlaşılmak ve yaşanmak için indirildiğini belirten Dinç, hafızlıklarını tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

kütahya-icazet-22

Konuşmaların ardından hafızlara hafızlık belgeleri ile hafızların ailelerine İlçe Müftülüğünce hazırlanan "Teşekkür Belgeleri" hafızların babalarına  takdim edildi.

Program sonunda hafızlara Türkiye Diyanet Vakfı ile sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

kütahya-icazet-44

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, Kütahya Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Tavşanlı Belediye Başkan Vekili Furkan Dinçer, kurum amirleri, STK Temsilcileri, okul müdürleri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Ömer Ceylan