Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine yönelik çeşitli programlar düzenleniyor.

Manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen bu faaliyetlerde amaç; “gençlerin bilgi, ahlak, erdem, estetik, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine, milletimizi bir araya getiren değerlerin, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesile aktarılarak devamının sağlanmasına katkı sağlamak” olarak ifade ediliyor.

Bu kapsamda Şırnak İl Müftülüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu iş birliğinde, üniversite öğrencilerine yönelik “Üç Aylar ve Regaib Gecesi” programı düzenledi.

Programda Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler söylendi, İl Müftülüğü Manevi Rehberi Hatice Kılınç sohbet etti.

Program Kur’an Kursu Öğreticisi Zeynep Durgun tarafından yapılan dua ile tamamlandı.

Merkez Geylani Camii’nde Sabah Namazı Buluşması

Öte yandan Şırnak İl Müftülüğü, şehitler ve Mehmetçik için Merkez Geylani Camii’nde “Sabah Namazı Buluşması” düzenledi.

Saban namazının ardından Fetih Suresi okundu, Mehmetçik için ‘zafer’ duası edildi.

Müftülüğün düzenlediği programlara gençler yoğun ilgi gösteriyor

Şırnak İl Müftülüğünce camilerde düzenlenen etkinliklere, çocuklar ve gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Cami buluşmaları toplantılarında ve önemli gün ve gecelerde camilerde düzenlenen mevlid, Kur'an tilaveti ve dua programlarına ilgi her geçen gün artıyor.

Değerler eğitimi etkinlikleri çerçevesinde Orhan Uysal Ortaokulu ile İl Müftülüğü iş birliğinde organize edilen “Üç Aylar ve Regaib Gecesi Programı” Üniversite Camii’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Programa Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan