Diyanet İşleri Başkanlığınca “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında yurdun dört bir yanından Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma”, “Hafızlık”, “Hutbe” ve “Ezanı Güzel Okuma Yarışması” haberleri geliyor.

Din görevlileri arasında gerçekleştirilen yarışmalarda her kategori için bölge finalleri yapılıyor. 2015 yılında Şırnak’ta terör olayları sırasında ağır hasar alan Merkez Geylani Camii bu yarışmalardan birine ev sahipliği yaptı.

Hakkari, Siirt, Van, Iğdır, Bitlis, Muş ve Bingöl’ün il birincilerinden oluşan 7 din görevlisi katıldığı bölge finali Şırnak’ta Merkez Geylani Camiinde yapıldı. Din görevlileri saba, uşşak, rast ve hicaz makamlarında ezanlar okuyarak Türkiye finali için dereceye girmeye çalıştı.

Yarışma finalinde Bingöl’den Selahattin Çınar birinci, Bitlis’ten Muharrem Ölçücü ikinci Muş’tan Eser Tuna ise üçüncü oldu.

İl Müftü Yardımcısı Selahattin Özçelik, Diyanet İşleri Bakanlığınca Din Görevlileri Haftasında görevlilerimizin moral ve motivasyonlarını artırmak için din görevlileri arasında çeşitli yarışmalar yapıldığını söyledi.

Şırnak İl Müftüsü Ramazan TOLAN ise yarışmanın kaybedeninin olmadığını herkesin Allah nezdinde kazandığını ifade etti. Program, dereceye girenlere İl Müftülüğü tarafından hediye takdimiyle sona erdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan