Sinop Boyabat’ta hafızlığını tamamlayan on altı öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.

Boyabat’ın tarihi Beyazıt Camii’nde düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi:

“Bizler bugün buraya çocuklarımıza hafız ismini ve payesini vermek için toplandık. Hafızlık meşakkatli bir yol, ancak bu yolun sonu çok aydınlıktır. Bu gençlerimiz meşakkatli bu yolu sabır taşları ile örerek aydınlık bir son olan hafızlığa ulaştılar. Bu gençlerimizin hafız olmalarında yetişmelerinde emeği geçen başta hocalarına, aile efratlarına, siz değerli halkımıza teşekkür ederim. İşte tüm bu eğitimler ve hizmetler siz değerli hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla gerçekleşmiş olup bugün de burada sizler yapmış olduğunuz hayrın, hasenatın meyvelerini görmektesiniz.”

Hafızların Kur’an-ı Kerim'i ezberlemeleriyle onun kıyamete kadar muhafaza edilmesinde önemli bir rol üstlendiklerini belirten Müftü Çelik sözlerini şöyle tamamladı:

“Yalnız hafız olduktan sonra daha önemli olan bir şey var ki o da hafızlığı muhafaza etmek. Genç hafızlarımıza tavsiyem her gün bir cüz okumalarıdır. Bu şekilde hafızlıklarını muhafaza etmeleri mümkün olacaktır. Ayrıca Kur’an-ı Kerim sadece okumak ve ezberlenmek için gelmemiştir. Kur’an-ı Kerim anlaşılmak ve yaşanmak için gelmiştir. O yüzden Kur’an-ı Kerim’i anlayabilmek için Arapça ilimleri de tahsil etmek suretiyle Cenab-ı Hakk’ın Kur’an-ı Hakim’indeki emir ve yasaklarını öğrenerek hayatımızda yaşamak ve insanlara da anlatmak başlıca vazifelerimiz arasında olacaktır.” 

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, hafızları ve bu hafızların yetişmesinde emeği geçenleri tebrik ederek hafızlığını tamamlayan on altı öğrencinin belediye tarafından umre ile ödüllendireceği müjdesini verdi.

Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, Program Geliştirme Daire Başkanı Osman Alpaslan, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Mansur Sağır ve Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Yılmaz Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Hafızlık Belgelerinin takdim edilmesinin ardından yapılan ikram ile program sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan